IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:22 | 22 януари 2018
Обновен: 22:59 | 10 април 2024

Осъдиха условно шофьор, причинил катастрофа с над 3 промила алкохол

Той бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 2 години

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

45-годишният Гриша Чакалов от Шумен, който е бил предаден на съд за управление на автомобил след употреба на алкохол, сключи споразумение с Районната прокуратура във Варна, което бе одобрено от състав на Варненския районен съд. Наказанието на Чакалов е 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е било отложено с 3-годишен изпитателен срок. Той  бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 2 години. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

 

На 12 април 2017 г. Чакалов управлявал ведомствен автомобил, след като употребил значително количество алкохол. Навлязъл в насрещното движение с висока скорост в кв. „Виница“. Въпреки подадените звукови сигнали на насрещно движещия се автомобил, той не реагирал и се ударил в него, като го изблъскал в ограда.

 

След произшествието с материални щети за близо 7000 лева 45-годишният мъж останал в колата си и едва не заспал. Тестван с дрегер от дошлите на местопроизшествието полицейски служители, цифровият индикатор отчел 3,55 промила алкохол.  Кръвната проба показала наличие на етилов алкохол в количество 3,48 промила. 

 

Днес, 22 януари 2018 г., Гриша Чакалов се призна за виновен и се отказа от разглеждане на делото срещу него по общия ред. 

 

Черно море                          

 

Коментари

Новини Варна