IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
08:30 | 8 февруари 2018
Обновен: 20:42 | 25 април 2024

Решават да останат ли в ареста задържаните за отвличането на Адриан Златков

По материала работи: Слав Велев
Решават да останат ли в ареста задържаните за отвличането на Адриан Златков

Снимка: bTV

 

Софийският апелативен съд решава дали да останат в ареста четиримата задържани за отвличането на Адриан Златков през лятото на миналата година.

 

Адриан Златков беше отвлечен в края на август край дома си в Герман. В продължение на 12 дни МВР не успя да залови извършителите и накрая бащата Тони Златков бе принуден да плати откуп, за да върне сина си. Четирима души бяха задържани 5 месеца след отвличането, а за събирането на доказателствата съдействие оказали сръбската полиция и прокуратура.

 

 

На първа инстанция съдът остави в ареста Ивайло Борисов-Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова, тъй като се смята, че са съпричастни към отвличането, макар и доказателствата срещу тях да косвени. Адвокатите на четиримата обвиняеми определиха това като абсолютен прецедент.

 

 

Съдията по делото обясни, че макар и само косвени, доказателствата са достатъчни, за да четиримата да бъдат задържани. Тя обаче допълни, че само въз основа на тези доказателства четиримата не могат да бъдат осъдени и ако не се съберат нови, е напълно възможно те да бъдат оправдани.

 

Според прокуратурата Стефанова и Джамбазов са осигурили  и зареждали сръбски SIM карти, както и мобилни телефони, с които са се водели преговорите с бащата на Адриан.  Ториното и Марков пък  са осигурили колата, с която е похитен, и автомобила, с който е придвижен до мястото, където е бил държан.

 

 

Сръбските власти предоставили на българските си колеги данни за датите и часа, на които са били активирани картите. Според тяхната информация на 8 август Георги Джамбазов е бил в Сърбия.

 

Той е бил в Димитровград в магазин за мобилни телефони, като част от SIM картите са активирани на този ден в Димитровград. Останалите карти били активирани на 6 септември. Според прокуратурата в деня на предаване на откупа автомобилът на Стефанова и Джамбазов е бил засечен в района на магистрала "Тракия" близо до мястото, където е извършено предаването на парите.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна