Две години затвор за шофьор, убил пешеходец в центъра на Варна
Присъдата може да бъде обжалвана
Публикувана: 9 Feb 2018 | 14:55

Варненският окръжен съд призна за виновен Милен А. в това, че на 2 април 2017 г. във Варна при управление на лек автомобил „Хюндай Акцент" нарушил правилата за движение по пътищата и причинил смърт по непредпазливост на 26 годишен мъж. Подсъдимият призна вината си и делото бе разгледано в условията на съкратено съдебно следствие. Съдебният състав определи наказание „лишаване от свобода" ефективно за срок от 2 години, което ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим, съобщават от пресслужбата на Окръжен съд-Варна.

 

32- годишният мъж от Дулово е лишен и от право да управлява автомобил за срок от 3 години и следва да заплати направените по делото разноски в размер на  165.49  лв. в полза на държавата, по сметка на ОД на МВР-Варна.

 

Припомняме, че 26-годишен пешеходец загинал на място при катастрофа на 2 април 2017г. във Варна. Според обвинението, водачът на лек автомобил "Хюндай" навлиза с 90км./ч. на червен забранителен сигнал на светофара на кръстовището на Централна поща, в резултат на което е блъснат от лек автомобил "Ауди". След сблъсъка първият автомобил се завърта и удря пешеходец, намиращ се на разделителния остров на бул. „Съборни“ и бул. „Вл. Варненчик“. Изготвената по делото съдебномедичиска експертиза е установила множество тежки наранявания причинили смъртта на младия мъж.

 

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок от днес.

 

Коментари ( 0 )