IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
12:36 | 20 февруари 2018
Обновен: 09:23 | 28 март 2024

Дрогиран шофьор и дилър остава в ареста във Варна

Състав на Варненския апелативен съд потвърди като правилна и законосъобразна първоначалната мярка за неотклонение

По материала работи: Борис Проданов
Дрогиран шофьор и дилър остава в ареста във Варна

Състав на Варненския апелативен съд потвърди като правилна и законосъобразна първоначалната мярка за неотклонение, взета спрямо Симеон Иванов, привлечен като обвиняем затова, че държал наркотични вещества, за да ги разпространява и за управление на МПС след употреба на наркотици.

 

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че в началото на миналата седмица Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Иванов, привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Второ РУ МВР във Варна. Дни преди това, при претърсване на жилището на Симеон и в помещение, наето от него като база за разфасоване на наркотиците, били намерени и иззети 110 г марихуана и 30 г амфетамини.

 

Днес, Варненският апелативен съд сподели всички основания на първата съдебна инстанция за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Иванов. Задържането под стража е съобразено със събраните в хода на разследването материали и доказателства, които обосновават предположението, че обвиняемият е съпричастен към престъпленията, за които е привлечен. Деянието е тежко по смисъла на закона, с висока обществена опасност и се наказва строго.

 

Въззивният съд остави без уважение жалбата на Иванов, който твърди, че няма опасност да извърши престъпление и моли съда да му определи „домашен арест“ или „парична гаранция“. Апелативният съд не сподели аргументите на обвиняемия и се позова на доказателствата, посочени от прокуратурата, според които през януари тази година, Симеон е бил привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотични вещества. Срещу него тогава е било образувано бързо полицейско производство, което е висящо към момента.

 

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се потвърждава първоначалната мярка за неотклонение „задържане под стража“, определена спрямо Симеон Иванов, привлечен като обвиняем затова, че държал наркотични вещества, за да ги разпространява и за управление на МПС след употреба на наркотици е окончателно.

 

Още по темата: Спипаха наркодилър във Варна, оставят го в ареста

 

Коментари

Новини Варна