IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Крими
20:33 | 21 февруари 2018
Обновен: 16:46 | 19 април 2024

Холандия станала наркодържава

Холандската полиция не може да се справи с наркотрафика

По материала работи: Юлиян Атанасов
Холандия станала наркодържава

Холандия е започнала да прилича на наркодържава, чиято полиция не може да се справи с появилата се паралелна криминална икономика, се казва в доклад на Холандската полицейска асоциация, цитиран от в. "Гардиън". Според официалните данни престъпността намалява, но полицаите смятат, че много от жертвите на престъпления не съобщават за тях. За последните 9 години е отчетен спад с 25% на престъпленията, но поне 3.5 млн. закононарушения не са докладвани на органите на реда.

 

"С броят на полицаите и ресурсите, с които разполагаме, можем да се борим само с една от девет криминални банди", се казва в доклада на полицейската асоциация. "Детективите виждат, че дребни престъпници се превръщат в богати предприемачи, които действат в сферата на туризма, на имотния пазар и др." Документът е изготвен на базата на разговори с 400 полицейски инспектори. "Холандия отговаря на много от характеристиките на наркодържава. Детективите смятат, че се появява паралелна икономика", е заключението в документа. Толерантната политика на властите към продажбата на канабис и законната проституция превръщат Холандия в основен център за трафик на наркотици и хора. Голяма част от екстазито в Европа и САЩ идва от лаборатории в южната част на Холандия. Половината от кокаина, който влиза в Европа, преминава през пристанището в Ротердам, сочат анализи на Европол.

segabg.com

Четете още: Объркване, умора, влошено здраве – Берлускони на 81

Коментари

Новини Варна