Осъдиха условно 34-годишен варненец, посегнал на 12-годишно момче
Подсъдимият бе признат за виновен за хомосексуални действия на полово удовлетворение с малолетен
Публикувана: 23 Feb 2018 | 13:37

Районен съд – Варна осъди 34-годишен мъж за хомосексуални действия на полово удовлетворение с малолетен.

 

34-годишният Л. Г. е привлечен към наказателна отговорност след подаден сигнал от социалните служби и училището, където учело 12-годишното момче. Подсъдимият бе признат за виновен по двете повдигнати му обвинения – за самоволно прибиране през м. юни 2015 г. на чуждо малолетно дете, с намерение да го използва за безнравствени цели /престъпление по чл.185 ал.2 от НК/, както и за действия на полово удовлетворение с малолетно лице от същия пол /по чл.157 ал.3 от НК/. Деянието е извършено в условия на продължавано престъпление, в периода от юни 2015 г. до 3 февруари 2016 г., като подсъдимият е използвал положение на зависимост и надзор.

 

Родителите на пострадалото момче били разделени, като той останал при баща си във Варна. Поради липса на адекватни грижи и упражнявано физическо насилие, детето често оставало да нощува в семейството на свои приятели. Там то се запознало с подсъдимия, който впоследствие предложил на бащата на момчето да го вземе да живее у тях. Така от м. юни 2015 г. детето заживяло в апартамента на 34-годишния мъж, съвместно обитаван с негови роднини, като спяло на общо легло с подсъдимия. Именно там 12-годишното момче започнало да търпи посегателства спрямо половата си неприкосновеност, но било принудено да си мълчи за случващото се, тъй като подсъдимият се стараел да задоволява всички потребности на малолетния от дрехи, играчки, храна или принадлежности за училище.

 

Делото в Районен съд – Варна беше разгледано по общия ред, като малолетният, чрез назначения си особен представител, встъпи в ролята на частен обвинител в процеса. Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания и определи 34-годишният Л.Г. да търпи най-тежкото от тях - 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. Към наложеното съдът присъедини и наказание „глоба“ в размер на 500 лева. В негова тежест са направените по делото разноски.

 

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Варна. Мотивите към съдебния акт ще бъдат изготвени в законоустановения срок.

 

Черно море

Коментари ( 0 )