IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
11:23 | 23 февруари 2018
Обновен: 09:19 | 28 март 2024

Осъдиха условно тибетци, преминали незаконно българската граница

Наложена им е и глоба по 100 лева

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно тибетци, преминали незаконно българската граница

Гражданите на Тибет, Китайска народна република -   Пунтсок Тензин, Калсанг Тензин  и Деден Тензин, получиха осъдителни присъди, след като се признаха за виновни и поискаха да сключат споразумение с Районната прокуратура в Генерал Тошево. И трите споразумения са били одобрени от състав на Районния съд в града. Всеки от тях ще изтърпява наказание 8 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба по 100 лева. Съдът е отменил мерките им за неотклонение „Задържане под стража“. Тримата осъдени тибетци, от които Деден Тензин е жена, ще бъдат отведени в Любимец. 


Там се намира единият от специалните домове за временно настаняване на чужденци от затворен тип, в който се задържат граждани на чужди страни, на които е издадена заповед за депортиране или които възпрепятстват изпълнението й, както и такива, за които има опасност да се укрият или са с неустановена самоличност. 


Гражданите на Тибет са били осъдени за това, че на 14 декември миналата година в района на ГКПП - Малко Търново, влезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, както и за това, че на 26 декември в землището на с. Кардам, община Генерал Тошево, излезли през границата на България между 142 – 143 гранична пирамида, също без разрешение на органите на властта и не през определените за това места. Деянието, които са извършили, представлява престъпление по чл. 279  ал. 1, във връзка с чл. 26 ал. 1 от НК.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна