IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:11 | 6 март 2018
Обновен: 09:18 | 28 март 2024

Дават на съд пиян шофьор, хвърлил подкуп на полицаи

Делото срещу подсъдимия е насрочено за разглеждане на 20 март

По материала работи: Слав Велев
Дават на съд пиян шофьор, хвърлил подкуп на полицаи

25-годишният Иван Ив. от град Игнатиево е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна по бързо производство за даден подкуп на полицейски служители с цел да не бъде извършено от тях действие по служба. Подсъдимият ще отговаря пред съда за извършено престъпление по член 304а, във връзка с член 304, ал. 1 от НК. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура-Варна.

 

На 21 февруари тази година служители на районното управление на МВР в Аксаково извършвали патрулно-постова дейност. Малко преди полунощ автопатрулът спрял за проверка лек автомобил „Пежо 206“, управляван от подсъдимия Иван. Водачът не представил други документи, освен застраховка „Гражданска отговорност“. Полицейските служители му разпоредили да изтегли колата си извън главната улица, тъй като преценили, че проверката ще се забави.

 

25-годишният младеж се обадил по телефона и поискал от близките си да му донесат останалите документи. По време на разговора служителите на реда усетили, че лъхал на алкохол. Иван признал, че е пил, и поискал „да се оправят по някакъв друг начин“, ако бъде пуснат да си ходи.

 

Когато негов близък донесъл свидетелството на управление на МПС, Иван приближил служебния автомобил и през отворения прозорец ги подал на служителя на реда. От шофьорската книжка на подсъдимия изпадали в полицейския автомобил пет банкноти по 10 лева. За случая била уведомена дежурната част на полицията. Иван Ив. бил тестван с дрегер, който отчел 1,02 промила алкохол. Подсъдимият отказал да даде кръвна проба.

 

Делото срещу Иван Ив. е насрочено за разглеждане  на 20 март тази година във Варненския окръжен съд.

Коментари

Новини Варна