IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
11:54 | 7 март 2018
Обновен: 10:45 | 14 април 2024

Осъдиха управителка на фирма за неизгодна сделка

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха управителка на фирма за неизгодна сделка

Осъдиха условна 37-годишна жена за сключване на неизгодна сделка като длъжностно лице, като от това произлезли значителни вреди за дружеството, съобщават от пресслужбата на Апелативна прокуратура-Варна.

 

Подсъдима управителка на фирма е предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна.

 

За извършеното престъпление съдът й наложи наказание лишаване от свобода за срок 1 година, чието изтърпяване било отложено с изпитателен срок от 3 години. В тежест на осъдената са и направените по делото разноски.

 

На 26 ноември 2014 г. като управителка на „Бора Бора“ ООД подсъдимата продала два поземлени имота с обща площ над 80 дка, собственост на дружеството, за сумата от 23 500 лева. Справедливата пазарна цена към момента на сделката на двете ниви, едната от които била оранжерия, се изчислява на 258 202 лева според заключението на назначената по делото съдебнооценителна експертиза. С продажбата на двата имота Дарина К. причинила значителни вреди за дружеството.

 

Имотите са продадени на цени 10 пъти по-ниски от действащите тогава пазарни цени. Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Коментари

Новини Варна