Осъдиха условно търговец за стоки менте
Наказанието бе наложено от Районен съд Варна
Публикувана: 7 Mar 2018 | 15:29

 

Една година и 3 месеца  условно получи 63-годишeн търговец за престъпление против интелектуалната собственост.

 

Наказанието бе наложено от Районен съд Варна по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.         

 

На 5 август 2016 год., при извършена специализирана проверка в търговски обект  – магазин край хотел в курортен комплекс „Златни пясъци“, стопанисван от фирма на подсъдимия, се установява предлагане за продажба на стоки от защитени марки, без съгласието на притежателите на изключителните права.

 

При проверката са били открити чанти и раници с означени върху тях знаци на марките “Луи Вуитон”,“Шанел“, “Майкъл Корс”, “Прада” и други, предлагани за продажба в нарушение на Закона за марките и географските означения.

 

Според назначената експертиза знаците, поставени върху дрехите, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика както объркване у потребителите, така и предпоставки за несправедливо облагодетелстване на търговеца от известността на оригиналните марки. Деянието е извършено  в условията на повторност, като общата стойност на инкриминираните стоки е за над 37 000 лева.

 

63-годишният търговец е осъждан. Веществените доказателства – стоките предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение.  Съдебният акт е окончателен.

 

 

Коментари ( 0 )