Съдът реши: 3 бона глоба за Бат Сали за хулиганство
Така ВКС изменя присъдата на Софийския апелативен съд
Публикувана: 13 Mar 2018 | 19:51

 

След решение на Върховния касационен съд /ВКС/ на бившия депутат Александър Методиев - известен като Бат Сали, е наложено наказание "глоба" в размер на 3 000 лева за хулиганство, съобщиха от Съда.С решението си ВКС изменя присъдата на Софийския апелативен съд в частта относно наложените на подсъдимия наказания 6 месеца "лишаване от свобода" и "обществено порицание" и го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание "глоба" в размер на 3 000 лева.

 

ВКС оставя в сила присъдата на САС в останалите й части. Решението е окончателно.Припомняме, че Бат Сали е подсъдим заради спречкването си с полицаи през 2016 г. Екшънът се разиграл на 1 май в района на Костенец. Тогава депутатът не спрял на пътни полицаи, които поискали да го отбият от пътя заради извършено нарушение.Малко по-късно Методиев се е върнал при полицаите, извикан от негови приятели роми, които били спипани без документи за самоличност.

 

Методиев поискал обяснение защо униформените закачат "негови хора", след това размахал депутатската си карта и им обещал, че скоро ще бъдат цивилни.Полицаите не се поддали на натиска, което ядосало още повече депутата и той звъннал на началника им. И там обаче ударил на камък.Заради хулиганските изпълнения на Методиев главният прокурор поиска депутатския му имунитет и срещу него започна разследване.

 

dnes.bg

Четете още:Откриха разложен труп на мъж в бургаски канал

Коментари ( 0 )