IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:41 | 18 април 2018
Обновен: 22:07 | 14 април 2024

Кметът на "Младост" ще бъде обвинена за подкуп в особено големи размери

Това заяви шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев

По материала работи: Деян Михайлов
Кметът на "Младост" ще бъде обвинена за подкуп в особено големи размери

Прокуратурата ще повдигне обвинение за подкуп в особено големи размери на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместник-кмета и един мъж - посредник, което и бивш кмет на общината. Това се разбра днес от думите на шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев. Заедно с председателя на новосъздадената Комисия за борба за корупцията Пламен Георгиев и началника на дирекция корупция в комисията Антон Славчев той даде пресконференция по случая със зрелищния арест от вчера.

 

Тъй като престъплението представлява особено тежък случай, предвиденото в закона наказание е затвор от 10 до 30 години, конфискация на имущество и лишаване от права за заемане на определени длъжности.

 

 

Гешев отказа да посочи имената на задържаните и предположи, че след като бъдат привлечени към наказателна отговорност, прокуратурата ще поиска постоянния им арест. Той обясни, че е имало множество сигнали срещу кмета на "Младост", но това било първото установено от разследващите вземане на пари. Те били маркирани и вчера се установило, че следи от тях има по ръцете на задържаните

 

 

Общо в тримата са намерени 70 хиляди евро, като 14 хиляди от тях били в посредника, чието име Гешев отказа да посочи. Той е бил задържан в района градинката на "Кристал".

 

В колата на кмета и зам.-кмета били открити останалите 56 хиляди евро, които били в кашон на задната седалка. Гешев увери, че са спазени всички права на задържаните по време на ареста им, по който работили основно жени.

 

Той обясни, че Иванчева е била държана с белезници, за да не може да изчисти следите от маркираните пари по ръцете си. За продължителност на цялата акция, Иван Гешев обвини българския Наказателно процесуален кодекс, заради които трябвало да се описва всяка една банкнота по отделно.

 

Dnevnik.bg

 

Коментари

Новини Варна