IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
15:06 | 19 април 2018
Обновен: 15:19 | 9 април 2024

Съдят трима варненци за разпространение на наркотици

Делото срещу тримата е насрочено за разглеждане на 11 май

По материала работи: Пламен Янков
Съдят трима варненци за разпространение на наркотици

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд са предадени 36-годишната Биляна Сл. и 35-годишните Добрин М. и Калоян Ст. от Варна. И тримата ще отговарят за извършване на престъпления, свързани с наркотични вещества, като Биляна и приятелят й Добрин са обвинени в разпространение на хероин и амфетамини, а съучастникът им Калоян – само за държане на забранени от закона наркотични вещества. 


36-годишната жена, която е с висше икономическо образование, била засечена на 14 ноември 2017 г. да разпространява на двама наркозависими различни количества хероин и метамфетамини. Приятелят й Добрин продал на Калоян същия ден амфетамини. При претърсване в дома му са иззети наркотични вещества на стойност около 100 лева. При операцията на полицията в полезрението попаднал и 35-годишният Калоян. При извършения обиск в него е намерен амфетамин. 


В момента Биляна Сл. е с мярка за неотклонение „Домашен арест“, приятелят й, който е осъждан, е приведен във варненския затвор. Третия съучастник Калоян е с мярка „Подписка“.


Делото срещу тримата е насрочено за разглеждане на 11 май тази година във Варненския окръжен съд.

 

Коментари

Новини Варна