IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
16:23 | 23 април 2018
Обновен: 16:37 | 18 април 2024

Мъж, теглил кредит с фалшиви документи, отива на съд

Грозят го затвор до 3 г. и солидна глоба

По материала работи: Слав Велев
Мъж, теглил кредит с фалшиви документи, отива на съд

32-годишният Андрей Мл. от Варна е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура за престъпление по член 248а, ал. 1 от НК. На 18 юни 2013 г. той изтеглил от банка 10 000 лева кредит. За да го получи,   представил неверни сведения. Използвал неистинско съгласие на работодателя си за превеждане на трудовите му доходи по разлащателна сметка в банката.  Декларирал също чист месечен доход в размер на 800 лева по безсрочен трудов договор. По същия начин подсъдимият успял да поиска и да му бъде издадена кредитна карта за револвиращ кредит от банката за сумата 1000 лева. 

 

След като изтеглил сумите, по кредита не постъпила нито една вноска за покриване на задължението му. Същото сторил и с дължимото по кредитната карта.

 

От назначената по делото съдебно-графологическа експертиза се установило, че ръкописният текст и подписът на работодателя на Андрей Мл. в представения пред банката  документ за съгласието на работодателя да превежда месечната заплата по сметка не са изпълнени от него. Печатът в трудовия договор и в банковия документ е един и същ.

 

32-годишният Андрей е с основно образование и е осъждан. Името му нашумя и по делото за тъй наречените моряшки кредити, теглени също с неистински документи за трудови договори.

 

Ако бъде признат за виновен от Варненския окръжен съд, Андрей Мл. може да получи наказание “лишаване от свобода” за срок до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева.

Коментари

Новини Варна