IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:08 | 24 април 2018
Обновен: 10:03 | 15 април 2024

Пиян шофьор опита да подкупи полицаи, отива на съд

Мъжът подхвърлил 50 лв в патрулката за почерпка

По материала работи: Слав Велев
Пиян шофьор опита да подкупи полицаи, отива на съд

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за шофиране под въздействието на алкохол и за даден подкуп на полицейски служители

 

На съд с две обвинения Окръжната прокуратура във Варна е предала 25-годишния Симо С. – за даден подкуп на полицейски служители, за да не извършат действия по служба, и за управление на лек автомобил с концентрация на алкохол 1,40 промила.

 

На 3 декември 2017 г. автомобилът, шофиран от подсъдимия, бил спрян за проверка. Полицейските служители усетили, че Симо С. лъха на алкохол. 25-годишният мъж говорел завалено и признал, че е пил. Служителите на реда му разпоредили да не излиза от автомобила. Повикали колеги от сектор „Пътна полиция“ да направят тест  на пияния шофьор.

 

Симо С. отишъл до полицейския автомобил и пуснал в него банкнота от 50 лева на служителите да се почерпят. Поискал да му върнат документите и той да си тръгне, преди да бъде тестван за алкохол.

 

След като пристигнали служители от сектор „Пътна полиция“, младият мъж бил тестван и дрегерът отчел 1,40 промила алкохол в кръвта.

 

Така за времето от спирането за проверка до тестването подсъдимият успял да извърши две престъпления – по член 343б, ал. 1 и по член 304а, във връзка с член 304, ал. 1 от НК.

 

Предстои делото срещу 25-годишния Симо С. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.         

 

Коментари

Новини Варна