IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:43 | 25 април 2018
Обновен: 23:29 | 24 април 2024

Исторически артефакти и оръжия откриха униформените в Елхово

По материала работи: Слав Велев
Исторически артефакти и оръжия откриха униформените в Елхово

Криминалистите от Районното урпавление в Елхово установиха и иззеха голям брой незаконно притежавани исторически артефакти, оръжия и боеприпаси.

 

Полицаите предприели спецоперацията вчера, 24 април. В хода на действията униформените претърсили два адреса, намиращи се в селата Голям Дервент и Воден.

 

Първият имот бил обитаван от 49-годишен мъж. В имота полицаите намерили и иззели 8 ловни патрона, кутия с барут и 6 капсул-възпламенители.

 

При обиска на вторият имот, собственост на 79-годишен мъж, полицаите открили боен пистолет, два пълнителя и 16 бойни патрона. В дома са открити още 279 други патрони - както бойни, така и ловни. Патроните били с различен калибър. Иззети са още 60 капсул-възпламенители и 7 части за различни оръжия.

 

При претърсванията са намерени и общо 75 предмета с културно-историческа стойност, за които няма данни да са идентифицирани и регистрирани по съответния ред. Намерени са и 71 странни монети.

 

По случая е образувано досъдебно производство. И двамата мъже са задържани за срок до 24 час. Действията по разследването продължават.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна