IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
13:35 | 26 април 2018
Обновен: 19:40 | 17 април 2024

Откраднаха линейка в Пловдив

Специалният автомобил е бил паркиран на централния бул. "Христо Ботев"

По материала работи: Слав Велев
Откраднаха линейка в Пловдив

Откраднаха линейка от центъра на Пловдив тази нощ, съобщи bTV.

 

Специалният автомобил е бил паркиран на централния бул. "Христо Ботев".

 

Кражбата е извършена в момент, когато прожекторите пред центъра не са работели. Неизвестен е разбил защитата и отпътувал с линейката от паркинга.

 

Линейката е сравнително нова и е открадната с цялата животоспасяваща апаратура.

 

По информация на БНР линейката е открита на паркинг пред болница в София. Специализираният автомобил е собственост на Центъра за спешна помощ "Евромед" и е бил паркиран пред офиса на бул. "Христо Ботев" в Пловдив.

 

Според директорана медицинския център д-р Георги Георгиев от записите на видеокамерите ясно се вижда как младеж и девойка спират с луксозен автомобил пред линейката, правят снимки няколко минути и тръгват. След 10 минути момчето се връща само. За секунди отваря линейката, пали я и тръгва с нея.

 

Откраднатият автомобил е с надпис AМBULANCE VIP, цветовете му са жълто, червено и бяло и според медицинската класификация се води реномобил за спешни случаи.

 

Според д-р Георгиев оборудването му е за над 100 000 лева. От полицията са направили оглед на местопрестъплението. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Извършителят се издирва.

 

news.bg

 

 

Коментари

Новини Варна