IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
14:14 | 17 май 2018
Обновен: 08:56 | 28 март 2024

Осъдиха пенсионер, използвал фалшива шофьорска книжка

Нарушителят бил задържан в село на община Долни Чифлик

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха пенсионер, използвал фалшива шофьорска книжка

Районният съд във Варна осъди пенсионер за съзнателно ползване на фалшива шофьорска книжка по гръцки образец.  


Подсъдимият мъж бил спрян от автопатрул следобеда на 15 май миналата година с управлявания от него лек автомобил „Опел“ в едно от селата на община Долни Чифлик. При оглед на предоставеното от водача свидетелство за управление на МПС по гръцки образец, полицейският екип се усъмнил в холограмния знак и истинността на документа, поради което била извършена последваща проверка от екип на „Пътна полиция“.  Впоследствие, назначената по делото съдебно-техническа експертиза установява, че ползваният от подсъдимия документ не е автентичен, не е издаван от компетентните органи на Република Гърция, а самият водач е управлявал моторно превозно средство без изобщо да притежава валидно свидетелство за правоуправление.
 

Пред съда мъжът призна, че е закупил фалшивата шофьорска книжка от неизвестни лица  и съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ.


Подсъдимият е неосъждан и от него не може да бъде търсена наказателна отговорност за самото съставяне на неистинския документ. По силата на постигнато между страните споразумение, съдът му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. 

Коментари

Новини Варна