IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
13:02 | 21 май 2018
Обновен: 02:56 | 16 април 2024

Варненец отнесе глоба и условна присъда за каране на градус

Опитал се да подкупи с 50 лв. полицаите

По материала работи: Борис Проданов
Варненец отнесе глоба и условна присъда за каране на градус

25-годишен мъж от Варна е предаден на съда с обвинителен акт на Окръжната прокуратура за даден подкуп и шофиране след употреба на алкохол. Той получи наказание 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и 700 лева глоба. С присъдата на Варненския окръжен съд, постановена при условията на съкратено съдебно следствие, подсъдимият бе лишен и от право да управлява МПС.

 

На 3 декември миналата година 25-годишният мъж бил спрян за проверка. Въпреки че употребил алкохол, той се качил на автомобила си и решил да се прибере в близко до Варна село, където живеел. При проверката полицейските служители усетили, че водачът лъха на алкохол. Бил уведомен, че трябва да изчака идването на служители, които да проведат тест за употреба на алкохол. Тогава мъжът пуснал в служебния автомобил на проверяващите банкнота от 50 лева и поискал да получи обратно документите си и да продължи с автомобила си. Тестът за алкохол показал концентрация от 1,4 на хиляда.

 

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Коментари

Новини Варна