IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:07 | 25 май 2018
Обновен: 20:20 | 6 април 2024

Изправят пред Темида дилър на кокаин

40-годишният безработен варненец доставял на клиенти на заведения кокаин след предварителна уговорка по телефона

По материала работи: Слав Велев
Изправят пред Темида дилър на кокаин

Разпространител на кокаин е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна. Той ще отговаря за извършено деяние по член 354а, ал. 1 от НК – държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

 

40-годишният безработен варненец доставял на клиенти на заведения кокаин след предварителна уговорка по телефона. Снабдяването извършвал с автомобила си, а размяната на пари срещу „стока“ ставало вътре в колата.

 

След полунощ на 11 март 2017 г. подсъдимият се отправил за поредната доставка на кокаин след уговорка с клиент. Паркирал колата си пред заведението, в която влязъл клиентът. Действията на подсъдимия били наблюдавани от полицейски служители, които пристъпили към претърсване на колата. При личен обиск на подсъдимия били иззети 10 пликчета с бяло прахообразно вещество. В последвалото претърсване и в дома му били намерени и иззети пари, мобилен телефон, кутийка със зелено топче, кутия от електронна везна, дозатор, лъжица с бяло прахообразно вещество и документи, укрити на различни места в жилището.

 

Физико-химичната експертиза дала заключение, че откритите при обиска и претърсванията вещества са кокаин и марихуана, а по някои от иззетите предмети имало следи и от амфетамини. Общата стойност на наркотичните вещества, които са забранени, е близо 400 лева.

 

Предстои делото срещу 40-годишния наркоразпространител да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Престъплението, за което мъжът е предаден на съд, се наказва по Наказателния кодекс с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 5000 до 20 000 лева.

 

Коментари

Новини Варна