IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:18 | 19 юни 2018
Обновен: 09:46 | 20 април 2024

Пенсионер влачи кучета с колата си през града

Униформени и криминалисти реагирали незабавно и засекли лекия автомобил

По материала работи: Слав Велев
Снимката е илюстративна.

Служители на РУ - Пещера са установили и задържали мъж влачил последователно две кучета с автомобила си, съобщиха от ОДМВР - Пазарджик. Вчера следобед в полицейското управление в града бил получен сигнал от граждани за нехуманно отношение към животни.

 

Униформени и криминалисти реагирали незабавно и засекли лек автомобил „Фолксваген“, чиито водач с инициали С. М. на 67 г. от Самоков е вързал куче, което теглил по улиците на града.

 

Оказало се, че кучетата са две и отглеждани от негова близка в Пещера, която обаче искала да се отърве от тях. Тогава той предложил да свърши тази работа, но тъй като животните не били обезпаразитени, той решил да не ги транспортира в автомобила. Мъжът ги теглил едно по едно с цел да ги изхвърли извън града.

 

Първото куче е било открито в района на сметището, но е било прегледано от ветеринарен специалист и е в добро състояние. Второто е прибрано от граждани, които са изявили желание да полагат грижи за него и да го отглеждат. С.М. е задържан в ареста за срок от 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

 

novini.bg

Коментари

Новини Варна