IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
11:58 | 21 юни 2018
Обновен: 20:17 | 8 април 2024

Гранични полицаи задържаха на Кулата четирима незаконни имигранти

По материала работи: Слав Велев
Гранични полицаи задържаха на Кулата четирима незаконни имигранти

На Граничния контролно-пропускателен пункт Кулата са били задържани четирима незаконни имигранти, съобщиха от Гранична полиция.

 

Към 17.30 на 20 юни граничните полицаи отклонили за допълнителна проверка по метода „анализ на риска“ влизащ в страната полски камион. Товарният камион, управляван от 51-годишен полски гражданин, превозвал дини от Гърция за Полша.

 

При извършената проверка с рентгген в товарното помещение са установени хора. Граничните полицаи открили сред товара четирима мъже без документи за самоличност, които заявили, че са от Пакистан, съобщиха от Гранична полиция.

 

Шофьорът и нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Петрич. Уведомена е районната прокуратура. По случая срещу шофьора е образувано досъдебно производство по чл. 280 от Наказателния кодекс (НК) за каналджийство, а срещу имигрантите – по чл. 279 от НК за незаконно преминаване на границата.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна