IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
18:56 | 25 юни 2018
Обновен: 09:01 | 2 май 2024

Мейзер се измъкна!

5000 лв. гаранция и свобода след близо 2 г. тъмнина

По материала работи: Деян Михайлов
Мейзер се измъкна!

След близо две години в ареста Анита Мейзер излиза от килията срещу 5000 лв. парична гаранция.Решението е на Варненския апелативен съд,  който приключи делото срещу нея. След два месеца съдиите ще обявят решението си за съдбата на скандалната мисис, предаде dnes.bg. 

Мейзер ще излезе на свобода, когато заплати сумата, което се очаква да стане най-рано в сряда.
На първа инстанция тя получи осъдителна присъда.


Окръжните магистрати признаха Мейзер за виновна по две обвинения – че е причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай, а освен това е предложила подкуп на полицейски служител.


Тя получи три години и половина затвор по първото обвинение и 4 години и половина за това, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай.


Според първоинстанционния съд Мейзер трябва да търпи по-тежкото наказание.


Окръжен съд – Варна, й наложи и глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лв.
Анита Мейзер бе арестувана на 15 август 2016 г., след като 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов бе убит в дома им във Варна.


Самата тя промени на няколко пъти показанията си, дадени пред разследващите и пред съда.
За последно тя смени версията си пред Апелативния съд във Варна.

 

Коментари

Новини Варна