IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
12:56 | 13 юли 2018
Обновен: 05:51 | 25 април 2024

Българин, издирван 8 години за солидна кражба, е задържан в Дания

У нас го чака 10 години затвор

По материала работи: Слав Велев
Българин, издирван 8 години за солидна кражба, е задържан в Дания

 

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняем за кражба в особено големи размери, укривал се 8 години от разследващите органи

 

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо С.С. Мъжът е издирван с европейска заповед за арест, издадена от Окръжната прокуратура във Варна. Задържан е бил на територията на Кралство Дания, чиито съдебни власти са разрешили предаването му на българските власти с цел провеждане на разследване на Окръжния следствен отдел по досъдебно производство, водено срещу него и други лица.

 

59-годишният българин е привлечен задочно като обвиняем за кражба в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, като наказанието за престъплението по член 196а от НК предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

 

С.С. се издирва 8 години. Бил е обявен на общодържавно издирване, след което спрямо него е изготвена ЕЗА. Бил е включен в издирване на територията на държавите, подписали Шенгенското споразумение.

 

За осигуряването му пред Варненския окръжен съд спрямо С.С. е било постановено задържане за срок до 72 часа от влизане на лицето на територията на България.

 

 

 

Коментари

Новини Варна