IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
14:47 | 16 юли 2018
Обновен: 08:42 | 28 март 2024

Молдовски наркодилър остава в ареста

Искането бе на Окръжната прокуратура във Варна

По материала работи: Ставри Таргов
Молдовски наркодилър остава в ареста

С определение на Варненския окръжен съд обвиняемият за засяване, отглеждане и държане с цел разпространение на марихуана гражданин на Република Молдова Виталий Ч. е бил задържан под стража, с което искането на Окръжната прокуратура е било уважено, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

 

За съучастника му в отглеждането на марихуана в частен имот в село Кичево Любомир К. съдът е определил мярка за неотклонение „Домашен арест“, който Окръжната прокуратура във Варна ще протестира.  

 

В петък, 13 юли 2018 г., в село Кичево под ръководството на прокуратурата служители на ОД на МВР и сектор БОП установяват, че в имот край селото молдовският гражданин Виталий Ч. и Любомир К. отглеждат растения от рода на конопа.

 

При претърсване в лабораторията са иззети 482 саксии с насаждения в ранен стадий на развитие и апаратура за отглеждане на марихуана. В гора край селото са намерени укрити 5 чувала с около 15 кг суха тревиста маса марихуана. По време на операцията са иззети и два мерцедеса.  

 

С постановление на Окръжната прокуратура във Варна след повдигане на обвинения по член 354 „а“, ал. 1 и по член 354 „в“ от НК двамата мъже са били задържани за срок до 72 ч. с цел довеждането им пред съда за определяне  мерките им за неотклонение.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна