IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
16:52 | 18 юли 2018
Обновен: 08:42 | 28 март 2024

Пробация за търговец, предлагал на Златните стоки ментета за над 61 000 лева

Подсъдимата не представила лицензионни договори с притежателите на марките и никакви документи, удостоверяващи легалния им произход

По материала работи: Пламен Янков
Пробация за търговец, предлагал на Златните стоки ментета за над 61 000 лева

С присъда Районен съд - Варна наложи на 29-годишна жена наказание от 1 година пробация при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационни служители, за извършено от нея престъпление против интелектуалната собственост (по чл.172Б, ал.1 от НК).

 

На 27 юли миналата година при извършена специализирана проверка в обект, разположен на търговската алея в КК “Златни и стопанисван от фирмата на подсъдимата, били установени изложени за продажба общо 321 броя парфюми от регистрирани търговски марки и повече от 300 слънчеви очила с означени върху тях знаци на марките “Dior” и “Ray ban“. Подсъдимата не представила лицензионни договори с притежателите на марките и никакви документи, удостоверяващи легалния произход на стоките. Според назначената експертиза съществува сходство и идентичност между изобразените върху инкриминираните стоки знаци и оригиналните стоки, за които регистрираните търговски марки са получили защита. Всичко това може да доведе до объркване на потребителите. Общата стойност на предмета на престъплението е за над 61 000 лева.

 

29-годишната жена е неосъждана досега. Веществените доказателства – стоките предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и следва да бъдат унищожени. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна