IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:08 | 19 юли 2018
Обновен: 21:23 | 6 април 2024

Младежи, задигнали един кубик дърва получиха условни присъди

Действията им били забелязани от горски стражари, които подали сигнал за съдействие към колегите си

По материала работи: Пламен Янков
Младежи, задигнали един кубик дърва получиха условни присъди

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

Двама младежи от Старо Оряхово бяха осъдени от Районния съд във Варна за незаконно вземане на дърва от горския фонд. Деянието е извършено в землището на село Ново Оряхово, след предварителен сговор между двамата и още едно лице. Подсъдимите знаели място в горския масив на стопанство „Шерба“, където имало струпани предварително отсечени дърва за огрев. Привечер на 21 януари тази година подсъдимите навлезли в горския масив като последователно започнали да пренасят и товарят в спрян на разстояние лек автомобил дървесина от вида „Дъб“. Действията им били забелязани от горски стражари, които подали сигнал за съдействие към колегите си. Взетата от подсъдимите без съответното позволително дървесина се равнявала на един кубик. 

 

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, на двамата подсъдими бяха наложени наказания от по 3 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на които бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Дървата за огрев, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата. В тежест на подсъдимите са направените разноски по делото. Споразумението е окончателно. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна