IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
18:15 | 21 юли 2018
Обновен: 16:11 | 15 април 2024

Обвинен в пускане на затворник остава за постоянно в ареста

Другите двама надзиратели бяха пуснати под домашен арест

По материала работи: Пламен Янков
Обвинен в пускане на затворник остава за постоянно в ареста

Снимка авторът

 

Само един от тримата надзиратели, обвинени, че са пускали нерегламентирано автокрадеца Искрен Маринов от варненския затвор, остава за постоянно в ареста. Това реши Варненският окръжен съд. Това е командирът на отделение и синдикалист Николай Тонев. Другите двама обвинени- Милен Добрев и Стоян Петров, бяха пуснати под домашен арест. В залата стана ясно, че нерегламентираните напускания на затворника са седем. 

 

Съдът реши, че към момента може да се направи обосновано предположение от събраните доказателства, че тримата са съпричастни към деянието. Освен това има опасност да попречат на разследването, влияейки върху свидетели- техни колеги и затворници.

 

Добрев беше пуснат под домашен арест, тъй като съпругата му е бременна, а баща му е тежко болен. По- леката мярка за Петров беше оправдана с факта, че според събраните доказателства той  е отговорен само за две от нерегламентираните излизания на затворника.

 

Наложените мярки могат да бъдат обжалвани в 3-дневен срок.

 

Никола Димитров

Коментари

Новини Варна