IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:16 | 21 юли 2018
Обновен: 07:28 | 21 април 2024

Трима са задържани след опит да преведат нелегално осем чужденци

Двама от задържаните са се придвижвали с лека кола, а след тях третият е управлявал джип с осемте мигранти

По материала работи: Слав Велев
Трима са задържани след опит да преведат нелегално осем чужденци

Трима български граждани са задържани при операция на служители от Главната дирекция "Национална полиция" и РУ-Своге вчера в района на Искърското дефиле, съобщиха от МВР.

 

Българите са били наблюдавани известно време. Вчера те направили опит незаконно да изведат от страната осем души - четирима мъже, три жени и момиче - по техни думи, иракчани, всички без документи за самоличност.

 

По предварителни данни чужденците са били преминали незаконно на наша територия, като целта им е била да достигнат до Западна Европа, уточниха от вътрешното ведомство.

 

Двама от задържаните са се придвижвали с лека кола, а след тях третият е управлявал джип с осемте мигранти. След преследване от полицейските органи двете коли са спрени на пътя Лакатник-Вършец, в района на село Миланово, допълниха от МВР.

 

Тримата българи са задържани, наложена им мярка за неотклонение до 72 часа. Работата по изясняването на случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Своге, добавиха от МВР.

 

дарикневс.бг

Коментари

Новини Варна