IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
18:27 | 22 юли 2018
Обновен: 06:35 | 7 април 2024

Пиян помел 11 коли, от 14 години кара без книжка

Оправда се, че спукал гума, съдът го остави зад решетките

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пиян  помел 11 коли, от 14 години кара без книжка

Снимка: Булфото

Иво Нацев, който на 19 юли в столичния квартал "Надежда" с такси помете 11 коли, призна пред магистратите, че кара кола от 1994 г, но няма книжка."Виновен съм", каза той пред състав на Софийския районен съд по искане на прокуратурата, която настоява той да бъде задържан за постоянно.Нацев не е таксиметров шофьор, а просто се качил на жълта кола, която била на дъщеря му.Било необходимо да закара автомобила на ремонт, тъй като бил повреден, пише "24 часа".Според обвинението Нацев първо ударил отзад рено, минал на червен светофар и последователно се блъснал в 10 други коли, като накрая таксито му спряло в микробус. Преди това той бягал от полицейски патрул. След сблъсъка с микробуса, Нацев вече бил хванат натясно и полицаите го поканили да даде проби за кръв и урина. Той отказал и ударил единия от униформените в гърдите. Изкрещял да го оставят намира.

 

Свидетелка, която карала блъснатото от Нацев рено, разказала, че той лъхал на алкохол.Експертизата, за това дали е бил пиян, все още не е готова."Спуках гума. Какво да направя, случва се", защити се Нацев и отрече да е посягал на полицай.Според съдия Николай Урумов обаче доказателства за това, че той е предизвикал тежкия инцидент има. Заради това и заради поведението му след случката, магистратът го остави зад решетките.Съдията посочи, че прокуратурата може да повдигне обвинения на шофьора и за хулиганство, и за каране в нетрезво състояние.

dnes.bg

Четете още: ТИР се обърна, разпиля жито, задръсти магистрала "Хемус"

Коментари

Новини Варна