IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
19:27 | 12 август 2018
Обновен: 09:46 | 17 март 2024

Продължават проверките по основните пътища в страната (ВИДЕО)

Има засилен контрол за употреба от водачите на алкохол

По материала работи: Борис Проданов
Продължават проверките по основните пътища в страната (ВИДЕО)

Продължават засилените проверки по основните пътни направления на страната, информират от МВР. Този път фокусът ще бъде насочен към потока, тръгващ от морските селища и отправящ се към големите градове. Екипите ще следят с цялата налична техника за спазване на скоростните режими, ще има засилени проверки за употреба от водачите на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и да не се допуска движение на неправоспособни водачи и движение в аварийната лента на магистралите.

 

„Днес републиканската пътна мрежа ще бъде наситена с екипи от обедните часове, когато се очаква засилен трафик от морето в посока София и големите градове. До момента, основните нарушения, които се установяват са за скорост. Само в първия ден на операцията бяха констатирани 512 нарушения за скорост“, обобщи инспектор Петър Соколов от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

 

В операцията днес, освен служители на Пътна полиция, ще се включат и техни колеги от Криминална полиция и от секторите за контрол на общоопасните средства. Предвидено е по пътищата да има и цивилни патрули. Контрол ще се осъществява и от въздуха с хеликоптера на ГДГП.

Коментари

Новини Варна