IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
09:29 | 14 август 2018
Обновен: 09:46 | 17 март 2024

Обвиниха Бенчо Бенчев, че укривал Митьо Очите

По материала работи: Слав Велев
Обвиниха Бенчо Бенчев, че укривал Митьо Очите

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на Бенчо Бенчев за това, че е укрил в Турция и Гърция Димитър Желязков-Митьо Очите, предаде NOVA. Обвинен е и за това, че е държал боеприпаси, без да има разрешително. Наложена му е парична гаранция от 50 000 лв., както и забрана да напуска страната, съобщиха от прокуратурата.

 

Като нелепа случайност бургаският бизнесмен определи съвпадението, че по времето на ареста на Димитър Желязков е бил в същия хотел в Истанбул преди повече от седмица. Бенчев се яви с двама адвокати в следствения арест в Бургас.

 

"Не приемам обвиненията. Срещата с Димитър Желязков беше случайна", каза заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев преди да влезе в Окръжната следствена служба".

 

"Искаме истината да излезе наяве", подчерта по-рано адвокатът. Според Найденов повдигането на обвинения на Бенчо Бенчев за укриването на Димитър Желязков-Очите "не означава, че той е престъпник".

 

При зрелищна акция на МВР на 2 август беше разбита група за рекет, палежи и побоища, която според прокуратурата се оглавява от Желязков. Той не беше арестуван, но три дни след акцията го откри и задържа полицията в Истанбул. Желязков чака екстрадиция.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна