IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
16:53 | 17 август 2018
Обновен: 07:12 | 20 април 2024

Един от убийците на Стоян Балтов е задържан в ЮАР

Задържаният е осъден на 18 г. затвор при първоначален „строг“ режим от Софийски апелативен съд

По материала работи: Слав Велев
Един от убийците на Стоян Балтов е задържан в ЮАР

На 17 август в Република Южна Африка е задържан Вили Георгиев, български гражданин, признат за виновен в умишлено умъртвяване на студента Стоян Балтов през 2008 г. в дискотека „Амнезия“ в Студентски град, съобщиха от прокуратурата.

 

 

Георгиев е осъден на 18 г. затвор при първоначален „строг“ режим от Софийски апелативен съд. Присъдата на Георгиев е потвърдена от ВКС. Наказанието не е приведено в изпълнение, тъй като лицето се е укрило. В хода на издирвателните действия е установено, че местонахождението на Георгиев е в ЮАР.

 

По повод на тази информация през 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция до министъра на правосъдието на ЮАР. На основание на молбата, българският гражданин Вили Георгиев е задържан.

 

Предстои разглеждане на делото на 20 август 2018 г. от съда в гр. Порт Елизабет, ЮАР. След приключване на производството, министърът на правосъдието на ЮАР следва да издаде заповед за екстрадиция и връщането на Георгиев в Република България, казват още от прокуратурата.

 

Осъдени за убийството на Балтов освен Вили Георгиев са и Александър Данаилов и Светлозар Стоилов, който все още се издирва, тъй като се укри.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна