IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
14:55 | 17 август 2018
Обновен: 04:07 | 5 април 2024

Задържаха 18-годишния, блъснал три деца в Петрич

Двама от пострадалите са с опасност за живота

По материала работи: Слав Велев
Задържаха 18-годишния, блъснал три деца в Петрич

Осемнадесетгодишният Г.П. е задържан и обвинен, след като вчера, 16 август, блъсна три деца на ул."Цар Борис III" в Петрич.

 

Двама от тях са с опасност за живота. Това са 17-годишно момче и 15 - годишно момиче, които се намират в болница.

 

Според прокуратурата осемнадесетгодишният водач е управлявал лек автомобил "Опел Астра" с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над МПС, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който в онзи момент се намирали пешеходци.

 

Според свидетели обаче 18-годишният е правил дрифтове, заради това е загубил контрол над колата и е прегазил тримата младежи.

 

Очаква се да му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

 

По-рано днес младежи от Петрич и близките села се събраха на протест пред общината, съобщиха от БНР.

 

Младите хора се организирали в социалните мрежи, след като разбрали за случилото се и тежко пострадалите техни приятели.

 

Според протестиращите има опит за прикриване на обстоятелствата около катастрофата. Те поискаха от общината да им предостави видеозаписи от камерите, разположени в района.

 

"Близките на пострадалите деца бяха при мене. Основно исканията им са за това да им предоставихме записите от видеокамерите. Уведомих ги, че това няма как да се случи, защото в момента тече разследване"., обясни кметът на града Минка Салагьорова.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна