Осъдиха условно жена, изтеглила над 4 хил. лв. от чужди банкови карти
Сумите са били възстановени на пострадалите
Публикувана: 11 Sep 2018 | 12:06

Варненски окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и обвиняемата Фатме Ахмед, от Долни Чифлик, с което тя се признава за виновна, че без съгласието на титулярите използвала две банкови карти и изтеглила от тях общо 4510 лв. С постигнатото споразумение тя се отказва от по- нататъшното разглеждане на делото по предвидения от Наказателно-процесуалния кодекс общ ред.

 

Обвинението спрямо 42 годишната жена е, че в периода от 13 октомври 2017г. до 11 декември 2017г., в к.к. Шкорпиловци, в условията на продължавано престъпление, използвала две чужди банкови карти и успяла да изтегли солидна сума от тях. В първият случай само за денонощие от 13 до 14 октомври 2017. Фатме Ахмед чрез шест транзакции присвоила от Стефани Г. 3 970лв. Второто престъпление е извършено два месеца по-късно на 11 декември 2017г., когато неправомерно изтеглила на два пъти сумата от 540 лева. от картата на Юлияна К. 

 

За извършеното престъпление, подсъдимата приема да й бъде наложено наказание „лишаване от свобода" за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага  за срок от 3 години. Неправомерно изтеглените суми са били възстановени на пострадалите. За престъплението на Фатме е възложена и възпитателна работа при ПУ - гр. Долен чифлик при IV РПУ–Варна. 

 

Освен наказанието Фатме Ахмед ще трябва да заплати и направените по делото разноски от 438,01 лв. в полза на държавния бюджет, по сметка на ОД на МВР – Варна. 

 

Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Черно море

Коментари ( 0 )