Прокуратурата: Отстранете зам.-министър Ангел Попов
Обвинен е в изнудване на превозвач, поискал 8000 евро
Публикувана: 12 Sep 2018 | 17:48

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Районния съд в София искане за отстраняване от длъжност на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов.

 

На 29 март тази година срещу него е внесен обвинителен акт за извършена измама.

 

В хода на досъдебното производство е установено, че през август 2012 г., с цел да набави за себе си имотна облага от 8000 евро, Попов е заблудил собственик на транспортна фирма, че срещу тези пари служители от Министерството на транспорта ще уредят фирмата му да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни.

 

ЕКМТ/СЕМТ представляват разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.

 

Изнудването е извършено, когато сегашният зам.-министър е бил председател на браншова организация.

 

Макар деянието, за което е предаден на съд Попов, да е извършено през 2012 г., от новопостъпила информация по делото към момента именно на Попов е възложен контрола в Министерството за издаването и условията за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт.

 

Проверката срещу Ангел Попов, представител на "Обединените патриоти" в кабинета, започна по сигнал на БСП в края на миналата година.

 

Главният прокурор Сотир Цацаров обеща тогава, че Попов ще бъде обвинен в измама, а от групата на ОП определиха обвиненията на левицата като "претоплена манджа".

 

http://dnes.bgDnes.bg

Коментари ( 0 )