IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
18:31 | 17 септември 2018
Обновен: 07:31 | 21 април 2024

Каналът "Кока": Българи гълтат капсули в Доминикана

Четирима са обвинени, сред тях и една жена

По материала работи: Юлиян Атанасов
Каналът "Кока": Българи гълтат капсули в Доминикана

Българи са участвали в международен канал за дрога.Ръководителите на групата набирали хора с нисък доход, които водели до Букурещ, а оттам до Доминикана, каза на брифинг Даниела Начева - временно изпълняващ длъжността началник на специализираната прокуратура."Групата е набирала малоимотни лица, които е финансирала, за да пътуват през европейски държави за Доминикана. Там те били настанявани в хотелски апартаменти, в които са били държани около седмица. Поглъщали са капсули, съдържащи кокаин – средно между 80 и 100 капсули по между 8 и 13 грама в зависимост от пола на съответното муле", обясни тя.Оттам те тръгвали обратно за Букурещ, откъдето били връщани до Стара Загора и региона.

 

След като пристигнат в страната, ръководителите им вземали мобилните телефони и им е бил ограничаван контактът с външния свят, докато "мулетата" дефекират наркотика.Тя уточни, че на всяко едно от тези лица е осигуряван паспорт."В рамките на държавите-членки на ЕС, през които са пътували, те са използвали личните си карти, а на границата с Доминикана са използвали международни паспорти", обясни Начева.

 

На всеки са плащани межу 3 и 5 хиляди лева.В събота едно от "мулетата" е заловено в Португалия, защото му прилошало. В тялото му имало 99 капсули, които са около килограм кокаин, каза директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.Дрогата е разпространявана в цялата страна, както и в Унгария. Четирима са обвинени, сред тях и една жена. При всички задържани са намерени наркотици, посочи още Спиридонов.

 

dnes.bg

Четете още: 53,3 млн. лв. ще струва преброяването през 2021 г.

 

Коментари

Новини Варна