IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
14:53 | 18 септември 2018
Обновен: 17:22 | 19 април 2024

Полицаят прострелян с газов пистолет, преправен на боен

Стрелецът искал да убие майка си

По материала работи: Слав Велев
Полицаят прострелян с газов пистолет, преправен на боен

Полицаят, който бе прострелян по-рано днес, е бил гръмнат с газов пистолет, преправен на боен, съобщиха от прокуратурата.

 

Най-вероятно е била извадена предпазната муфа на оръжието на мъжа, който вече е арестуван и отведен за разпит.

 

Какво точно се е случило?

 

Полицията обясни, че към 11:30 часа при тях е получен сигнал за пострадал полицай.

 

Според първоначалната информация, два патрула "Охранителна полиция" и екип на Трето РПУ са изпратени на адрес в кв. "Илинден".

 

Те реагирали незабавно на сигнал, подаден от майката на психично болен мъж.

 

Когато тя отворила вратата на жилището, синът й насочил пистолет към нея. Жената успяла да се отдръпне, но той прострелял униформения в областта на главата.

 

Стрелецът е син на оперния певец Марио Бръзицов, казва се Христо. Говори си, че момчето е злоупотребявало с наркотици.

 

Младежът е роден на 3 април 1997 г., сега е задържан в столичното 3-то РПУ. Вероятно прокуратурата ще иска той да остане за психични изследвания в психиатричната клиника към Ловешката болница.

 

Пострадалият полицай незабавно е откаран в болница, но не с линейка, а от колегите му, с патрулката, съобщи пред Bulgaria ON AIR говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

 

По думите й на линейката били нужни 7-8 минути, за да стигне до мястото на инцидента, затова полицаите действали мигновено и откарали колегата си в "Пирогов".

 

Към момента няма яснота за състоянието на простреляния, ясно е едно, че когато е постъпвал в спешния център е бил в съзнание.

 

"24 часа" написа, че простреляният униформен се казва Георги Йовчев, висшист по образование, мъжът е полицай от близо 10 години.

 

Колегите му го описват като изключително съвестен служител на реда, който следвабуквите на закона, като за работата си е получавал множество похвали.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна