IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
13:01 | 19 септември 2018
Обновен: 08:28 | 28 март 2024

27 години затвор за убиеца на родилката от "Аспарухово"

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна

По материала работи: Слав Велев
27 години затвор за убиеца на родилката от "Аспарухово"

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

2 7г. затвор получи варненецът убил по особено мъчителен начин млада бременна жена в кв. Аспарухово.

 

В разпоредително заседание на Варненския окръжен съд по дело за убийството на 18г. Надежда Ст., подсъдимият Красимир А., защитата му, прокуратурата и гражданските ищци постигнаха съгласие, че няма процесуални пречки за гледане на делото. Двама от наследниците на пострадалата – майка й, която е настойник и на детето й, бяха конституирани като граждански ищци и предявиха иск за общо 330 000 лв. за нанесени неимуществени вреди. Пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Съдът уважи искането на страните за съкратено съдебно следствие. В този случай, според НПК,  ако бъде постановена осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието, което е наложил с 1/3. При процедурата за съкратено съдебно следствие не може да се наложи присъда „доживотен затвор без право на замяна“, а наказанието „доживотен затвор“ се заменя с „лишаване от свобода“ от 20 до 30 г.

 

Днес Варненският окръжен съд призна за виновен 23-годишния Красимир А., че умишлено умъртвил Надежда Ст. и му наложи наказание „доживотен затвор“, което заради съкратената процедура беше заменено с „лишаване от свобода“ за срок от 27г. Мъжът ще търпи наказанието при първоначален строг режим.Според разширения петчленен съдебен състав убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата, като по делото преимущество са имали отегчаващите вината обстоятелства.

 

Подсъдимият е осъден да заплати на майката и сина на жертвата обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на деянието – обща сума в размер на 210 000 лева, считано от 07.11.2017 год., като отхвърли предявения иск за разликата до 330 000  лв.

 

Припомняме, че според обвинението на 7 ноември 2017г. Красимир А., пребил до смърт 18-годишната родилка Надежда Ст. след избухнал скандал помежду им. Той има 6 ефективни присъди, като има данни че е наркозависим. Младият мъж излязъл от затвора на 20 октомври 2016г., а с жертвала живеел от 6 месеца. Броени дни преди фаталния инцидент – на 22.10.2017г. Надежда родила момченце, което изоставила, като бащата на детето не бил Красимир А.

 

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна.

Коментари

Новини Варна