IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
09:11 | 13 октомври 2018
Обновен: 23:10 | 10 април 2024

Двама души са подминали мъртвата Виктория

Купената дрога е сред ключовите улики за разкриването му

По материала работи: Слав Велев
Двама души са подминали мъртвата Виктория

Двама души подминали мъртвата Виктория в събота. Това място - алеята край Дунав, е оживено, любимо на русенци, казва кметът. Ако двамата, подминали тялото на жената, бяха съобщили в МВР, щяха да хванат убиеца още в събота", убеден е  Петър Петров, който се обажда на тел. 112 за намереното тяло на 30-годишната жена.

 

Два часа след убийството той намира трупа на Виктория, след като вижда слушалките ѝ да се подават от храстите. Обажда се на тел. 112 в 14,18 ч. Оказва се, че преди него оттам са минали двама души. Единият казва, че не е видял тялото на жената. Другият обаче съзрял кръв и част от трупа. Пред МВР обяснил, че помислил, че това е мъртво животно и не погледнал в детайли. Полицаите не вярват на версията му, но и няма как да я опровергаят.

 

“Аз се обадих малко след 14 часа, а от медиите разбрах, че убийството е станало около 12 ч. За тези 2 часа не само двама са подминали трупа. Сигурно и други е имало, но те не си признават”, смята Петров.

 

Купена в петък вечерта в русенска чалготека дрога е сред ключовите улики, довели до разплитането на убийството на Виктория Маринова в Русе. Изнасилвачът ѝ Северин Надеждов я взема от дилър 12 часа преди престъплението.

 

21-годишният младеж е в чалготеката в петък вечерта на рожден ден. Купонът тече в заведението в ромската махала “Селеметя”. Северин купува от наркотика, известен като кристали. Дилърът е приятел с младежа, двамата пият алкохол цяла нощ. В събота преди обед си тръгват заедно, след като купонът се е преместил от чалготеката в близка къща. Разделят се край реката - до входа на парка в града.

 

Часът е малко след 10,30 в събота, 6 октомври. По това време журналистката Виктория Маринова точно си тръгва от заведение, в което е пила кафе със свои приятелки. Младата жена е по спортен екип - ще тича в парка, за да се подготви за любителски маратон на следващия ден. Пали колата и я оставя до хотел “Рига”, след което се насочва към крайречната алея, дълга около 5 км. Маринова често тича там.

 

На това място бягат много хора, според полицията и друга жена тичала по това време, но не стигнала до края. Така Маринова останала единственият бегач, а Северин дебнел, макар да не се целел конкретно в нея. Красимиров започва да следи жената, става ясно от запис на камера.

 

Мъжът удря Виктория с лявата си ръка. При удара чупи носната й кухина и кръвта се стича право в гърлото на жената, става ясно от съдебномедицинската експертиза. Вероятно младата жена е опитала да вика, тъй като има следи, че е натискана по устата.

 

Заради запушената уста Виктория не успява да изплюе или изкашля кръвта, която запълва устата ѝ. Тя се дави в нея и умира от задушаване. Според експерти е почнала да вижда замъглено и тялото ѝ се е отпуснало в зверската хватка на изрода, който се е канел да я насили. Смята се, че тя дори не е разбрала за намеренията му да се гаври с нея.

 

Северин насилва два пъти жената и оставя генетичния си материал по нея. След това насилникът решава да задигне портфейла, мобилния телефон и ключовете на Виктория. Тогана разбира, че е умряла и побягва по обратния път на алеята, където се разминава с 4-ма души, а камерата отново го снима.

 

И двата записа са лоши, тъй като дървета пречат, а алеята се пада в далечината, разказва "24 часа". Северин бяга, но камера снима как държи телефона на Виктория. Калъфът е семпъл - бежов, и е специфичен. Вижда се отлично на записа, който полицаи ще намерят по-късно.

 

Северин се прибира, захвърля дрехите си в дома си и се преоблича. Той признава на близките си за убийството, а те му казват да бяга в чужбина. Избира познатата му Германия и тръгва в неделя в 14 часа с приятел.

 

През това време полицията проверява ДНК профилите на регистрираните за изнасилване, които не дават съвпадения. Затова полицаите се насочват към версията грабеж. Най-добрите криминалисти от Главна дирекция “Национална полиция” работят с колегите си от ОД на МВР - Русе. Екипът решава да разпитат дилърите на дрога, тъй като грабителите често са наркомани.

 

Така попадат на дилъра на Северин. Той казва, че се е разделил с него на входа на парка, познава го по облеклото от записа от камерата, за който вече са съобщили четирима души, с които Северин се разминава при бягството си.

 

Телефонът на момичето е забелязан на друг запис в ръцете му, а сложна експертиза от камерите в града пресъздава маршрута на нападателя. Местни хора носят видеа и така полицията стига до дома на убиеца.

 

Там са намерени дънките му, по които има кръв. Експертиза доказва, че е на Виктория. От тях е свален и генетичен материал от Северин, който съвпада 100% с намерения по тялото на убитата жена. Това става, когато той вече е в чужбина. Теориите, че това е манипулация, означават, че 100 разследващи и експерти са сложили генетичен материал върху тялото на Виктория още в събота и са дали него за проба, което е абсурдно.

 

Роднините признават в разпити, че младежът е тръгнал към Германия, а справка от Гранична полиция потвърждава, че е напуснал страната. Бързо се разбира, че Северин е в град Щаде при майка си и втория си баща. Германските власти са задействани и го задържат в 20 ч местно време.

 

Dnes.bg

 

Още по темата:  

Коментари

Новини Варна