Канабис, оръжие, боеприпаси са иззети при операция в Джерман
Полицаите открили тайници в земята с тротил, пистолети, патрони
Публикувана: 13 Oct 2018 | 14:30
Снимка: МВР

Голямо количество канабис, незаконно оръжие, боеприпаси и взривни вещества са иззети при спецоперация на криминалисти от РУ- Дупница, съобщиха от МВР.

 

Процесуално-следствените действия са осъществени след период на наблюдение на нива с канабис в землището на с. Джерман и имот, собственост на 48-годишен местен жител.

 

В хода на предприетото претърсване, в новостроящата му къща в селото, криминалистите установили етаж, оборудван с въздухопроводи и лампи за отглеждане и сушене на канабис. В лекия автомобил, собственост на мъжа, са иззети найлонов плик с над 2 кг канабис и две ловни пушки, а от наблюдаваната нива - 20 растения канабис, достигнали височина около 1.80 м, от които зелената листна маса е 27.805 кг.

 

Общото количество на открития канабис е 42.25 кг. Видът му е установен с полеви наркотест.

 

В хода на операцията криминалистите открили и специално изградени тайници, вкопани в земята, в които били укрити: два малокалибрени пистолета със заличени номера и 68 патрона за тях; две тротилови пресовки /по 400 г/; 21 капсулдетонатора. За обезвреждането им е оказано съдействие от екип на СОБТ.

 

48-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа, уведомен е прокурор. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари ( 0 )