IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
12:17 | 15 октомври 2018
Обновен: 18:00 | 14 април 2024

Наркоразпространители отиват на съд във Варна

Окръжната прокуратура изправя пред Темида двама за държане и разпространение на наркотици

По материала работи: Слав Велев
Наркоразпространители отиват на съд във Варна

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна е предала Самуил П. и Светлозар Т. , съобщиха от пресцентъра на съда.  Първият подсъдим ще отговаря за две деяния – за държане с цел разпространение на метамфетамин и марихуана, както и за разпространение на метамфетамин, чието активно съдържание на наркотичното вещество е било над 80 процента. Престъплението по член 354а, ал. 1 от НК е извършено като продължавано деяние.

 

Вторият подсъдим – Светлозар Т., е държал без надлежно разрешително с цел разпространение близо 70 грама марихуана, което е престъпление по член 354а, ал. 1 от НК.

 

Двамата подсъдими се познавали, тъй като Самуил купувал наркотици за лична употреба от Светлозар. Употребявал марихуана и амфетамини, а за да си набави средства за живот, продавал част от количествата.

 

След като на 9 март 2017 г. при проверка полицейски служители открили наркотични вещества у Самуил, било предприето претърсване в дома му. От обясненията му станало ясно, че купува наркотици от Светлозар. При претърсването в дома на дилъра полицейските служители открити два полиетиленови плика с марихуана на стойност 405 лева.

 

И двамата подсъдими са с чисто съдебно минало. Самуил има криминалистическа регистрация за престъпление, свързано с наркотични вещества.

 

Предстои делото срещу двамата млади мъже да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Коментари

Новини Варна