IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
13:00 | 16 октомври 2018
Обновен: 17:48 | 10 април 2024

Оставиха в ареста мъж, наръгал с нож друг във Владиславово

Привлечен е като обвиняем за опит за убийство, наказанието за това деяние е „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години

По материала работи: Пламен Янков
Оставиха в ареста мъж, наръгал с нож друг във Владиславово

Състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Варна, с което е бил определен първоначалния арест на Димитър Хр., привлечен като обвиняем за опит за убийство на мъж, който се е опитал да разтърве двама души. 

 

Инцидентът е станал на 2 октомври тази година пред игрална зала във варненския квартал „Владиславово“. Между двама мъже избухнал скандал за 15 лева. Единият извадил нож, за да реши спора. Намесил се техен общ познат, който се е опитал да ги разтърве. Димитър забил нож в областта на сърцето на 29-годишния мъж, опитал се да предотврати побоя между спорещите и избягал. По-късно бил намерен и задържан, а пострадалият мъж бил опериран по спешност.

 

Защитата на обвиняемия твърди, че в хода на следствените действия са били допуснати множество пропуски. Съдът обаче отбеляза в своето определение, че на този етап няма никакви законови основания да се намесва или да указва на разследващите как да си вършат работата. Макар и броени дни след инцидента са били събрани достатъчно доказателства, които обосновават предположението, че Димитър е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Наказанието за това деяние е „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години. Доколкото разследването е в начален етап, предстоят още множество процесуално следствени действия.

 

Въззивната апелативна инстанция намира, че има опасност ако е с по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият да се опита да извърши престъпление и да въздейства на свидетели на разследването.

 

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава като законосъобразен първоначалния арест на Димитър Хр., привлечен като обвиняем за опит за убийство не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна