IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
19:19 | 17 октомври 2018
Обновен: 10:01 | 20 април 2024

Петима души с обвинения за данъчни престъпления

При операцията са претърсени 18 адреса, иззети са над 150 000 лева

По материала работи: Слав Велев
Петима души с обвинения за данъчни престъпления

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима души за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления на територията на областите Пловдив и Бургас. Това съобщиха от държавното обвинение.

 

Участниците в групата са задържани на 16 октомври при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. За разкриването на престъпната им дейност съдействие е оказал екип от експерти на НАП.

 

Според събраните доказателства групата е сформирана през май 2015 г. за избягване плащането на задължения по ДДС при търговия с мобилни телефони.

 

По време на операцията по неутрализиране на групата са претърсени 18 адреса, иззети са документи, над 150 000 лева, придобити от инкриминираната дейност, изсушена тревиста маса, наподобяваща марихуана /това установява назначена експертиза/.

 

Извършени са и инвентаризации на търговски обекти за установяване на наличностите в тях и облагането им с данък.

 

С постановление на наблюдаващия прокурор от днес на един от обвинените е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на постянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" за него.

 

Той има двегодишна условна присъда също за данъчни престъпления, чийто 4-годишен изпитателен срок не е изтекъл.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна