IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
14:09 | 18 октомври 2018
Обновен: 01:22 | 20 април 2024

Осъдиха двама притежатели на дипломи-менте

Показали тапии от техникуми в Търговище и Шумен

По материала работи: Борис Проданов
Осъдиха двама притежатели на дипломи-менте

В продължение на 6 месеца 42-годишен мъж от Долни Чифлик ще трябва да изпълнява две пробационни мерки - да се регистрира задължително по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и да провежда срещи с пробационни служители. Той се призна за виновен в това, че на 12 март тази година пред служител от сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР-Варна съзнателно се ползвал от неистински официален документ - свидетелство за завършена първа степен на специализирано професионално училище. Свидетелството било на името на подсъдимия, с посочен издател – средно професионално училище в област Търговище. За самото съставяне на неистинския документ от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност. Наказанието беше наложено по силата на одобрено споразумение. Съдебният акт е окончателен.

 

Има и друг интересен случай. На 13 април м.г. на гише в сградата на ОД на МВР - Варна, 28-годишен мъж попълнил бланка на заявление за издаване на шофьорска книжка. Към заявлението той представил оригинал на свидетелство за завършено средно образование и копие от него, което собственоръчно заверил за вярност с полагане на подпис и изписване на имената си. Дипломата била с посочен издател „Професионална Гимназия по облекло и хранене“ – Шумен. При извършената след регистрацията на документите проверка по утвърден технологичен ред, се установява, че подсъдимият никога не е бил ученик на конкретната гимназия и представеният пред „Пътна полиция“ удостоверителен документ е неистински.

 

Подсъдимият е с чисто съдебно минало. С присъда той бе осъден на 4 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 г. Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна