IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
20:40 | 22 октомври 2018
Обновен: 08:20 | 28 март 2024

Случаите на бракониерство се увеличават заради изобилието от дивеч

През миналата година, по време на груповия лов на дива свиня, е установен само един нарушител

По материала работи: Юлиян Атанасов
Случаите на бракониерство се увеличават заради изобилието от дивеч

За втори случай на актувани бракониери, в рамките на няколко дни, съобщават от ДГС-Преслав. В неделя (21.10.2018г.) служители на стопанството, по време на обход в района, спират за проверка ловец от ЛРД-Иваново, който ловува без разрешително в държавния ловен район на териториалното поделение. На нарушителят е съставен акт.

 

През миналата година, по време на груповия лов на дива свиня, е установен само един нарушител, но според директора на стопанството инж. Янко Йорданов случаите на бракониерство се увеличават, заради изобилието от дивеч в държавния ловен район.

 

Хората от стопанството полагат изключително много грижи за животните, увеличават се елитните екземпляри и това привлича недобросъвестните ловци, коментира инж. Йорданов. Той предупреди всички, които не спазват закона, че в района всекидневно се прави обход и нарушителите ще бъдат наказвани.

agrozona.bg

Четете още:Най-дългият морски мост в света – 55 км, в Китай

 

Коментари

Новини Варна