IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
15:46 | 22 октомври 2018
Обновен: 02:22 | 2 април 2024

В МБАЛ „Св. Анна“ се борят за живота на удареното от волтова дъга дете

8-годишното момче пострада сериозно в петък

По материала работи: Борис Проданов
ДЕТЕТО Е СТАБИЛИЗИРАНО благодарение на усилията на реанимолозите на МБАЛ „Св. Анна“.

8-годишното момче от силистренското с. Голеш, поразено от волтова дъга на 19 октомври, е настанено в реанимацията на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна. Медиците полагат всички усилия за стабилизирането на състоянието му.

 

„При нас детето постъпи между 18 и 19 ч. в петък в кома, интубирано. Касае се за комбинирана травма. Поразено е от електрически удар от ток с високо напрежение и волтова дъга, с входящи и изходящи отвърстия. Изгарянията са около 22 – 22 % по тялото от най-високата степен. С увреждания на вътрешните органи, мозък, бял дроб. Започнахме реанимационни процедури. Детето е стабилно в края на трето денонощие, ако мога да си позволя тази дума, защото при нас всичко е относително. Показателите му са стабилни, с леко редуцираща се патология в областта на главния мозък и белите дробове. Има и неприятни поражения по ръцете, които по-нататък трябва да бъдат лекувани в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия към Военна болница. Но първо трябва да стабилизираме общото му състояние, за да може да се транспортира“, каза за Медийна група „Черно море“ д-р Антон Станев, зам.-директор по организация и контрол на лечебната дейност в МБАЛ „Св. Анна“ (Варна).

д-р Антон Станев

 

Той се надява пострадалото момче да се стабилизира към края на седмицата и в началото на следващата да могат да го транспортират във Военно-медицинска академия.

 

Детето пострада на 19 октомври следобед, съобщават от полицията. Според първоначалната информация детето се покатерило на стълб от електропреносната мрежа и е паднало от височина 6 – 7 метра. От МВР уточняват, че по случая е образувано досъдебно производство.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Волтова дъга порази дете

Коментари

Новини Варна