IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
11:24 | 22 октомври 2018
Обновен: 12:35 | 10 април 2024

Закопчаха братя с наркооранжерия в Езерово

Двамата са задържани за 72 часа

По материала работи: Деян Михайлов
Закопчаха братя с наркооранжерия в Езерово

Районните прокуратури във Варна и Девня са задържали за срок до 72 часа Николай Н. и брат му Иван Ст. Те са били привлечени като обвиняеми за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила – престъпление по член 354в, ал. 1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева. 

 

Високотехнологичните наркооранжерии са били разкрити след операция на сектор „Наркотици“ в Главната дирекция „Национална полиция“, проведена под надзора на двете районни прокуратури във Варна и Девня.   


В имот в село Езерово, собственост на 44-годишния обвиняемия Иван, са открити 78 растения от типа на конопа в различен стадий на развитие. В къща в село Падина, имот на 41-годишния Николай, и в селскостопанска постройка в двора са намерени при операцията 83 броя марихуана в ранен етап и още 68 растения в саксии, високи около 1,40 м. При полевия наркотест са реагирали на канабис с високо съдържание на тетрахидроканабинол. Растенията са торени със скъпи торове, изградени са били климатични инсталации и системи за капково напояване.
Спрямо двамата братя районните прокуратури във Варна и Девня ще внесат искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Коментари

Новини Варна