IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:51 | 23 октомври 2018
Обновен: 08:20 | 28 март 2024

Горските стражари във Варненско задържаха две каруци с незаконна дървесина

На нарушителите са съставени седем акта по Закона за горите

По материала работи: Слав Велев
 Горските стражари във Варненско задържаха две каруци с незаконна дървесина

 

Две каруци с незаконна дървесина и моторен трион са задържани при проверки на горските стражари в ДЛС „Шерба”. В каруците са установени общо 3 куб. м дърва за огрев без документи за законен произход. На нарушителите са съставени седем акта по Закона за горите.

 

Други два акта и един констативен протокол са съставени при обход на територията на ДГС „Варна”. Служителите на стопанството са задържали 1 куб. м незаконно добита дървесина.

 

При проверки в горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие в рамките на изминалата седмица са съставени общо 17 акта по Закона за горите, един за нарушения при лов, както и пет констативни протокола. Конфискувани са 6,7 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев.

 

В периода от 15 до 22 октомври в обхвата на СИДП са извършени 1095 проверки. 213 от тях са на обекти за добив на дървесина, 336 – на превозни средства, а 546 – на физически лица, 403 от които са ловци.

 

 

Коментари

Новини Варна