IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
10:43 | 23 октомври 2018
Обновен: 08:20 | 28 март 2024

Нападaтелят на адвокатка Валентина Каменарска остава в ареста

Мъжът страдал от параноидна шизофрения

По материала работи: Слав Велев
Нападaтелят на  адвокатка Валентина Каменарска остава в ареста

Нападнатата адвокатка Валентина Каменарска приветства решението на съда да остави нападателят й в ареста с мярка за неотклонение - задържане под стража.

 

Миналият четвъртък 35-годишният Евгени Костов се опита да изнасили адвокатката, чиито услуги е ползвал повече от 8 пъти. Той я заключил в банята на кантора ѝ, където повече от час упражнявал физическо насилие над жертвата си.

 

Пред камерата на Bulgaria ON AIR Костов каза, че не си спомня за това си деяние, а пред съда обясни, че страда от параноична шизофрения и на два пъти е лежал в държавна психиатрична болница "Свети Иван Рилски".

 

По думите на адвокат Каменарска решението на съда да остави Костов зад решетките е правилно, защото нападателят ѝ е опасен за обществото.

 

"Цялата му постъпка бе обмислена. Той влезе през вратата, държеше се необичайно. Отвори вратата на банята, дойде при мен, вдигна ме и ме вкара там. Бяхме в банята в продължение на час. Тъй като блокът е необитаван и има само работници, аз крещях и виках за помощ, но никой не дойде", обясни пред Bulgaria ON AIR нападнатата адвокатка.

 

Тя допълни още, че в процеса на нападение е била съблечена, като някои от дрехите са били разкъсани, но до изнасилване не се е стигнало.

 

"Битката се водеше в по-голямата си част на интелектуално ниво. Опитах се през цялото време да го разсейвам и разконцентрирам. Като му говорех, той се разсейваше. Имам няколко удара в челюстта и на други части от тялото. Той в началото директно си каза, че иска сексуален акт с мен. В прав текст каза: "Сега ще те изнасиля", каза още Каменарова.

 

Тя не поиска да коментира случая с нападнатия екип на Bulgaria ON AIR, който отиде да отрази нападението.

 

Все пак тя каза, че не подкрепя насилието, защото журналистите са били там, за да си свършат работата.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна